Glöm inte din hemsida

Din hemsida bör betraktas som kärnan för allt ditt arbete med marknadsföring. Det är ju trots allt från din hemsida som allting utgår och det är ju även hit som du leder din trafik. Att bygga ett stort antal högkvalitativa länkar som är relevanta för de produkter eller tjänster som du vill sälja är visserligen en del av sökmotoroptimering men att enbart köpa en färdig design av en hemsida räcker inte längre. Om du sätter dig in hur dina kunder tänker och agerar så blir det inte enbart lättare att kommunicera med dem utan även lättare att designa en passande hemsida.

En hemsida ska ha relevant innehåll som regelbundet uppdateras. Det ska vara enkelt och gå snabbt att navigera och att hitta innehåll på en hemsida. Ge också besökarna en anledning att återvända till din hemsida och använd väl genomtänkta sökord och sökordsfraser så att din hemsida får en hög ranking på Google. Använd konverteringsoptimering för att få fler av dina besökare till din hemsida att bli kunder. Konverteringsoptimering handlar om att vinna närkampen om kunderna när de väl har kommit till din webbplats.

Vad är bra webbdesign?

Nya trender inom webbdesign dyker upp varje år. Idag sker runt 40 procent av surfandet i Sverige via mobiler. Denna siffran ökas också stadigt vilket innebär att det är lätt att missa potentiella kunder om hemsida inte är mobilanpassad. Det är komplicerat att besöka en hemsida som inte är anpassad till mobilen eller surfplattor. En del länkar är svåra eller rent av omöjliga att klicka på och att ständigt behöva zoom in och ut på texten gör att besöket blir kortvarigt.

Vilka verktyg kan användas för att förbättra en hemsida?

Börja md att analysera din nuvarande hemsida. Vilket intryck får dina vänner av din sida. Be dem beskriva vad de tror att ditt företag erbjuder för tjänster eller vilka produkter som ni säljer.

Studera rubriker och underrubriker är ett bra steg för att öka förståelsen för hur besökare till din hemsida upplever den, men även för att förstå var problem kan uppstå när en search engine som Google analyserar din hemsida. Goolge använder en sökrobot som inte kan läsa mellan raderna som en människa kan.

Marknadsföring på sociala medier inbjuder inte enbart till en dialog och en chans att bygga relationer till kunder utan du kan också med en personlig och välgenomtänkt hemsida publicera bilder och videos, vilket bidrar till att göra den mer levande och dessutom ge dina potentiella kunder en chans att närmare bekanta sig med dina tjänster eller produkter. Genom att bygga relationer och visa bilder och videos så är det lättare för läsare att uppfatta företaget som mer mänskligt.

Var noga med att kontrollera så att hemsidan inte har stavfel och grammatiska fel. Detta kan dels leda till att ditt företag framstår som oseriöst men det kan även leda till missförstånd. Använd ett ordbehandlingsprogram som söker efter stavfel. Investera tid på att lära dig att antingen ta bilder till din hemsida eller köp lämpliga bilder. Bilder som är av allmänt dålig kvalité och som är oskarpa och irrelevanta drar ned på helhetsintrycket av din hemsida.

Uppdatera din hemsida och anpassa språket till din speciella målgrupp.

En snygg hemsida lockar ögat, redan där har du börjat att sälja!

Comments are closed.