Trenderna inom onlinemarknadsföring just nu

Onlinemarknadsföring är en av de viktigaste kommunikationskanalerna för ett företag. Idag är det möjligt att få en webbplats att växa med flera hundra procent genom att använda sökmotoroptimering, affiliatemarknadsföring, välplanerade texter och snygga och relevanta foton. Syftet med onlinemarknadsföring är vanligtvis att driva trafik till en hemsida eller att öka potentiella kunders kännedom om varumärket, och här är det bakomliggande syftet att öka försäljningen. Det är väldigt viktigt med ett helhetstänkande som genomsyrar onlinemarknadsföringen.

För att maximalt kunna utnyttja onlinemarknadsföring så är det viktigt att du vet vad du gör och att du håller dig uppdaterad om de senaste trenderna. Onlinemarknadsföring är en relativt ny typ av marknadsföring, och nya insikter och idéer om vad som är den mest framgångsrika strategin ändras ständigt.

Upplevelse som fungerar på alla enheter

Idag ligger fokus på att skapa en marknadsföring som är integrerad i alla kanaler och anpassad till användarna. Genom att skapa en upplevelse som fungerar både på analog webb och mobila enheter så når företaget inte bara fler potentiella kunder utan det är nödvändigt för att maximalt utnyttja tekniken för de olika kanalerna och inte irritera användarna. En sömlös kundupplevelse är också fundamental eftersom dagens konsumenter är upplysta så det är inte längre möjligt att ha olika budskap i print, webb, eller sociala medier.

Det är viktigt att marknadsförare kommunicerar med varandra och att de inom samma företag använder integrerade verktyg så att de kan ge användarna en så optimal upplevelse som möjligt. Idag är det viktigt att inte använda för mycket information utan istället är det bättre att utnyttja olika sätt att förmedla ett budskap.

Videoklipp och livesändningar

Videoklipp är en stor trend och det är viktigt att inte använda en och samma version av ett klipp på alla sociala plattformar. Olika sociala medier har olika förutsättningar och det är viktigt att anpassa videoklippen till de olika förutsättningarna. Ett videoklipp som ska skickas ut på Facebook ska fungera med autostart och utan ljud medan ett klipp till Instagram maximalt ska vara 15 sekunder långt.

En annan trend är att använda livesändningar och virtual reality video, VR. Denna form har kanske inte riktigt fått sitt genombrott än men de stora media husen och sociala media som Facebook och You Tube satsar hårt på denna form. Att anpassa innehållet så att det passar potentiella kunder är en utmaning som väntar marknadsavdelningar i framtiden.

Samarbeten mellan annonsörer och publicister

Undersökningar visar att nästan varannan person använder blockeringstjänster för att slippa reklam och det spås att traditionella banners kommer att försvinna inom en snar framtid. Det blir allt viktigare för företag att hitta nya vägar för att ge potentiella kunder ett innehåll som de faktiskt vill ha. Samarbeten mellan annonsörer och publicister, nativeannonsering, är något som börjar bli mer populärt.

Nativeannonsering är sponsrat innehåll som en läsare upplever som en naturlig del av det övriga innehållet på webbsidan. Nativeannonser är till skillnad från content marketing alltid sponsrat innehåll. Content marketing, eller innehållsmarknadsföring, innebär att ett företag marknadsför sina tjänster eller produkter med ett redaktionellt innehåll som ska vara relevant för en specifik målgrupp. Syftet är att förstärka en viss typ av beteende. Nativeannonsering kan också bestå av andra lösningar så som sponsrade länkar på Google eller en Facebook-annons som dyker upp i flödet.

Comments are closed.